Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!
Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!

De 9e editie van Preipop komt er aan!

Groningen barst van de culturele activiteiten, allemaal even mooi maar niet allemaal gratis. Het tweedaagse Preipop is anders. Dit muziekfestival is klein, gevarieerd en vooral: gratis.

Het festival wordt op donderdag 5 en vrijdag 6 februari 2015 voor de 9e keer georganiseerd en zal wederom in de sociëteit van Cleopatra A.S.G plaatsvinden. Preipop staat bekend om de grote variatie in acts en ook dit jaar staat er weer een brede programmering klaar. Verdeeld over twee podia zullen er in totaal 12 bandjes optreden. Op het ene podium wordt een intieme sfeer gecreëerd terwijl we op het andere podium een feestje garanderen. Harde gitaren, feestmuziek of een singer- songwriter, niets is te gek. Op beide avonden zal er na de optredens nog een afterparty zijn, die door zal gaan tot in de vroege uurtjes.

De line-up is voor de negende editie van het leukste gratis festival is inmiddels bijna rond en zal gedurende de maand december in zijn volledigheid bekend gemaakt worden. Ook deze editie stroomt weer over van (nieuw) talent! Zo zal de jonge, Groningse band Vikings in Tibet hun opwachting maken op het festival. Deze band laat zich inspireren door Sigur Rós en Radiohead en speelde eerder al bij Vera en Simplon en stond op festivals als Eurosonic en Bevrijdingsfestival Groningen. Voor de liefhebbers van het stevigere werk heeft Preipop The Anti-D’s. Deze punkband van Groningse bodem heeft een voorliefde voor mineurakkoorden, harde gitaren en dikke beats. Sunday Zombies & The Brain beloven de zaal op hun kop te zetten met een dijk va een act. Invloeden zijn Steppenwolf, Metallica en een klein beetje Deep Purple. De band, afkomstig uit het Limburgse Grubbenvorst, speelde eerder al op de Popronde en deed mee aan de Grote Prijs van Nederland.

In de komende maand zal op de website en de Facebookpagina van het festival meer informatie bekend gemaakt worden over de line-up van deze editie. Preipop is vrij toegankelijk en vindt plaats op donderdag 5 en vrijdag 6 februari vanaf 20:00 op het pand van Cleopatra A.S.G.

Kleine Pelsterstraat 5-5a
Groningen
www.preipop.nl
www.facebook.com/preipop
www.twitter.com/preipop