Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!
Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!

Donderdag 20.00 Becalming Hurts


Zware thema’s met een sprankje hoop. Wat is begonnen als rouwverwerking, eindigt in muziek voor de muziek. Singer/songwriter Bram Schultinge maakt onder de naam BECALMING HURTS intieme muziek, oprecht en met een rauw kantje. Zijn liedjes beschreven aanvankelijk een moeilijke periode, maar ook het optimisme waarmee hij zelf in het leven staat. Deze ‘lust for life’ is wat zijn muziek en optredens typeert.

Becalming Hurts

Nadat hij op zijn vijfde blind werd, vond hij in muziek zijn ultieme passie en uitlaatklep. Eerst met klassieke gitaar, daarna 10 jaar lang als leadgitarist en zanger in diverse metalbands. Het verlangen om intieme liedjes te maken bestond al langer, maar door het gebrek aan inspiratie en durf bleef dit uit. Hij besloot zich te concentreren op zijn rechtenstudie.

Op het moment dat er bij zijn vriendin kanker geconstateerd werd, veranderde dit. Tijdens deze moeilijke periode vond Bram opnieuw zijn uitlaatklep in muziek. Haar fysieke en mentale strijd en zijn emotionele strijd vormden, tezamen met de allesoverheersende liefde, de voedingsbodem voor zijn liedjes. Na haar overlijden was dit zijn manier om met het verlies om te gaan.

Inmiddels omringt Bram zich met een aantal bevriende muzikanten en heeft de muziek zich ontwikkeld tot gevarieerde luisterpop met af en toe een bijtend rockend muzikaal orgasme. De veelzijdigheid van het leven komt tot uiting in zijn muziek en songteksten. Van thema’s als liefde, afscheid en meer van dat soort huilerige gezeik, tot keiharde, nietsontziende seks en absurdistische zelfspot. ‘Een beetje vreemd, vies en ongemakkelijk, maar soms best lekker’.

Al geruime tijd is BECALMING HURTS bezig met het opnemen van een debuutalbum, maar net als de eerder genoemde rechtenstudie vordert dit amper. Als hem dit voor de voeten wordt geworpen roept bram vaak, ‘Doe het zelf!’ of ‘Kun je wel?!’ Een meer subtielere reactie luidt:
‘I try to be a man of value, rather than a man of success.’

Begeleid door vaste muzikale wederhelft Dorieke Berends, Yoeri Rommen en Yonathan Dessalegne gaat Bram het lustrum van preipop openen. Ook zal een zogenaamde mysteryguest het cleopatraanse podiumonderonsje komen versterken.