Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!
Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!

Donderdag 22.15 Tumblin’ Gogo’s

Op menig festival duiken rockabillybands op. Het blijkt dat deze stroming toch vrij populair is in ons land. Er verschijnen dan ook regelmatig nieuwe releases in dit genre. Zo ook het nieuwe album van The Tumblin’ Go Go’s uit de Drentse plaats Roden. Het schijfje heeft de titel ‘Our Fall From Grace’ meegekregen en meteen bij de beginklanken is het duidelijk: Het trio speelt de oudere rockabilly en doet dit met verve. De basiselementen komen meteen naar voren, de drums, contrabas, de gitaren en uiteraard de vocalen. De zanger is tevens de drummer en dat blijft zeer opmerkelijk, maar binnen een klein collectief zoals dit zal er toch iemand moeten zijn die de zang op zich wil nemen.

Tumblin' Gogo's

Hun nieuwe album is gevuld met heerlijke rockabilly-nummers waarop lekker gedanst kan worden. De teksten van de nummers passen prima op de maat van de muziek en thema’s zoals bijvoorbeeld de liefde blijken ook voor deze band een juiste inspiratiebron. De liefde is echter niet het enige wat bezongen wordt. In een snel nummer blijkt zowaar een protestsong te ontstaan. Of zoals ze zelf zingen “I’m Against It”. ‘Our Fall From Grace’ bevat naast de rockabilly sound af en toe een afdwaling richting surfmuziek, waardoor er een fijne variatie ontstaat. Op een aantal nummers besluit de band even wat minder teksten te gebruiken en er heerlijke instrumentale klanken tegenaan te gooien. Het uitstapje richting surfmuziek is niet de enige variatie op het album, want de blues wordt ook niet geheel met rust gelaten. The Tumblin’ Go Go’s zijn overal voor in. Zo blijkt ‘Mothers New Home In Heaven’ een mooi kampvuurnummer, met een vleugje country.

Het hoogtepunt op het album is echter bewaard voor het laatst. The Tumblin’ Go Go’s nemen je mee op een trip van ongeveer 9 minuten. Een pingelende gitaar begeleidt het verhaal van ‘Our Little Ghost’, waardoor het bijna lijkt of je er zelf bij zit en alle gebeurtenissen voorbij gaan en het kampvuur rustig doorknispert. Een schitterende manier om je album af te sluiten. Het drietal bewijst dat rockabilly nog steeds levend is in ons land en dat het niveau er ook zeker mag zijn. Een prima plaat met goede variatie en een flinke dosis rockabilly. Drenthe mag trots zijn!

www.tumblingogos.nl

www.myspace.com/tumblingogos