Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!
Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!

Vrijdag 22.15 VanderLinde

De muziek van VanderLinde kenmerkt zich door puurheid, openheid, herkenbaarheid, maar is tegelijkertijd verrassend. Het laat zich dan ook het beste omschrijven als pop/rock en country/rock.

Arjan van der Linde, componist, tekstschrijver, zanger, gitarist en bassist heeft een solide basis van nieuwe muzikanten om zich heen gecreëerd waarmee hij de podia bestijgt, te weten: Bart Schwertmann (gitaar en zang), Theun Supheert (drums en zang) VanderLindeen Wietze Koning (gitaar). De vaste vijfde kracht in het geheel is geluidsman Taco Amsing.

In een periode van om en nabij zes jaar heeft VanderLinde een drietal albums gemaakt. De eerste twee albums ‘Fertility’ (2006) en ‘VanderLism’ (2008) kregen in Nederland en Duitsland uitstekende recensies.
In oktober 2009 en 2010 is VanderLinde naar ‘The Bamboo Room Studio’ van Erwin Musper (Mick Jagger, David Bowie, Van Halen, Anouk) in Cincinnati Amerika afgereisd om de derde plaat ‘Wind and Rain’ op te nemen. Op dit album hebben o.a. de muzikanten Tennis Mounts (studiodrummer van o.a. Ed Kowalczyk (LIVE)) en steel gitarist Dana Keller (Stevie Wonder en Marvin Gaye) verrassende tracks ingespeeld. Ook hebben drie violisten en een cellist van het ‘Cincinnati Symphonic Orchestra’ op een vijftal nummers meegespeeld. De release van dit album vindt zeer binnenkort plaats. Sinds een paar dagen wordt de nieuwe single ‘The Difference’ gepromoot en verspreid.

www.vanderlinde.info
www.myspace.com/vanderlindeinfo