Lange Mannen met HaastRantsoenKayleigh BeardNaduahPlunderGet JealousJelle MulderDiamonds//HoneyCavolo NeroMisprintChris EgbersFred Goverde
Lange Mannen met HaastRantsoenKayleigh BeardNaduahPlunderGet JealousJelle MulderDiamonds//HoneyCavolo NeroMisprintChris EgbersFred Goverde

Buitenpodium: George Welling

AAA LineUp posters15 (Large)

De interesse voor muziek van George Welling (Utrecht, 1953) begint al op jonge leeftijd. In eerste instantie wil Welling drummer worden, maar daar blijkt hij niet genoeg talent voor te hebben. Gitaar spelen ligt hem beter en de zanger leert het zichzelf aan met behulp van doe-het-zelf cursussen. Ook zijn vrienden, zoals Bert Nooy, spelen hierin een belangrijke rol. Met Nooy schrijft Welling zijn eerste liedjes in de jaren zestig. Hij ontwikkelt zijn gitaarspel tijdens de “beatmissen” in de rooms-katholieke kerk.

In 1989 verhuist Welling naar Groningen waar hij een baan aangeboden krijgt aan de Rijksuniversiteit. In deze tijd speelt hij als bassist in de band De Kofferband. Bovendien maakt hij tezamen met collega’s en studenten onderdeel uit van de band Heavy Klepto. Ook vormt hij een duo met Dicky Gilbers die hem aanraadt in het Nederlands te zingen, wat hij vanaf 2010 ook doet. De zanger laat zich voor zijn muziek inspireren door onder meer Joop Visser en drs. P. In 2012 wordt hij op verzoek van Bert Hadders lid van The Songclub in Café Marleen. Hij schrijft hiervoor nieuwe liedjes die voor het eerst te horen zijn in Café Marleen, hetgeen een voorwaarde is voor deelname aan de Songclub.

Welling treedt, op een enkel concert buiten de provinciegrenzen na, voornamelijk op in Groningen. Zo staat hij naast Café Marleen in de Oude RKZ, Vera, Simplon en café Singelier.