Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!
Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!

Über ich

Yin en yang, plus en min, underground en pop. Vraag de leden van Über-Ich niet wat voor soort muziek ze maken. Beck een eclectische acrobaat? Chris, Marnix en Donata kruipen in de meest kronkelige krochten en spelonken van de underground. Ze spelen meesterlijk leentjebuur waar ze maar kunnen en schoppen tegen genres tot het stof er van af vliegt. Moeilijk klinkt de muziek echter niet, wel fris en catchy.

Al dromend of in de rij voor de kassa ontstaan ideeën die later in sessies worden uitgewerkt. In dit proces worden schrijven, opnemen en produceren gecombineerd. Terwijl Donata zich concentreert op teksten en zang, vechten Chris en Marnix om de instrumenten.

In 2011 brengt de band de EP Mozaïque in eigen beheer uit. Hiervan verschijnt de single Uniform Child op de luisterpaal van 2voor12.

Een jaar lang speelt de band door heel Nederland, onder andere dankzij een zeer succesvolle Popronde. 2012 wordt afgesloten met het winnen van de Grote Prijs van Nederland en de release van nieuwe single Burkina Francisco, een voorbode van het album dat gepland staat voor herfst 2013.

Maak kennis met Über-Ich, een licht theatrale, ongewone, maar zeer aangename act.

Über-Ich bestaat uit:
Marnix Dorrestein
Donata Kramarz
Chris Kok

Zij worden live bijgestaan door Jelle Huiberts (drums) en Joep Bollinger (bas).

uber-ich.com
mail@uber-ich.com

facebook.com/uberich
twitter.com/uberichband
uber-ich.bandcamp.com