Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!
Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!

José Zwerink Kwartet

José Zwerink is een kleine krachtige vrouw met een warme donkere stem. Naast dat ze prachtige ballads zingt kan ze ook flink uitpakken. José weet waarover ze zingt, je voelt de poëtische liefde voor de teksten zonder dat die aan kracht verliezen. Ze drukt zich in haar songs net zo goed in het Engels als in het Nederlands uit.

José Zwerink studeerde Zang aan het conservatorium in Groningen. Zij tourde 12 jaar met de muzikale cabaret groep “Vrouw Holland” langs de Nederlandse theaters

De Pers schreef over Vrouw Holland:
Een kwartet meiden dat met het blote oog niet te volgen valt, zelfbewust is en zonder een zweem van arrogantie in varianten van botte bruutheid en uitdagende tederheid. In meerstemmige liedjes, sketches persiflages en typeringen zijn de meiden opdreef. Dagblad v/h Noorden 11-12-2006

Als zangeres met een grote liefde voor jazz en latin werkte zij o.a. met de Prins Claus Bigband Groningen, Horace Silver Project, Brazilian Love Affair en Dutch Oven. Ook is José met haar vaste pianist Diederik Idema te horen in kleine wisselende bezettingen én natuurlijk bij de fameuze Jazz avonden in de Smederij te Groningen.

Met haar nieuwe band José Zwerink & Friends werkt zij samen met o.a. Wil Jasper(saxofoon), Thomas Hilbrandie(gitaar) en Kurt Weiss(trompet).

Website José Zwerink