Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!
Jonathan RhodesThamesAstronautBony MacaroniDe Nachtelijke EscapadesFokkoDe KootsBowlFFOOSHOOFSDorpsstraat 3Taxi Taxi!

Preipop 2022

Lineup en timetable

Donderdag 12 mei

BovenBar – 19:00 – TONG

De eerste act die we aankondigen voor Preipop 2022… Deze vioolvirtuoos treedt op onder de artiestennaam TONG. Het snarenspel wordt aangevuld door elektronische invloeden en alternatieve beats. Met een loopmachine en emotionerend stemgebruik neemt TONG je mee op een wonderlijke reis!

Website: tong-music.com

BenedenBar – 19:45 – Het Kanaal

Het verbindingskanaal tussen kunst en muziek, dat is hoe deze Groningse muziekploeg bekend staat. Dit verhalende en meeslepende muzikale collectief zorgt ook altijd voor een opvallende verschijning, en laat je onze wereld van een andere kant zien… Ze hebben zich al eens eerder bewezen op PreiPop, maar het Kanaal blijft je verbazen!

Website: www.het-kanaal.nl

BovenBar – 20:30 – Shitfaced Mermaids

De gangmakers van het Freak-Folk-collectief Shitfaced Mermaids vieren dit vreemde leven met alles wat ze hebben! Deze bende zingt over vis, bier, treinen, katers en existentiële angst: onderwerpen die ons allen niet vreemd zijn… Schuif gezellig aan en deins mee op de deuntjes van deze troubadours!

BenedenBar – 21:15 – DOR

Puur. Droog. DOR. Indringende teksten, scherp en donker gitaarwerk. Deze Nederlandstalige alternatieve rock is een garantie voor lekker dansen en diepgevoeld meezingen. Dit viertal is al meerdere keren geroemd met de kwalificatie: “Eigenlijk wel goed voor Nederlandstalige rock”. Van ons mochten ze voor deze speciale editie uiteraard terugkomen, nog eentje om het af te leren ;)

BovenBar – 22:00 – Wudu Sjon

Een project geboren uit frustratie over het kapitalisme en de bijbehorende ecocide, zo beschrijft Wudu Sjon zichzelf. Het is een muzikale uitlaatklep voor alle woede die we in deze tijd met ons meedragen, en een uitdaging om deze woede dansbaar te maken. Begeleid door verschillende stijlen, zoals Progressive Rock, Ethiopian Jazz, Metal en Ska, verkent Wudu Sjon dit unieke genre met alleen drums en keyboard – komt dat beleven en schud de last van dit systeem van je af!

BenedenBar – 22:45 – Electropoëzie

Experimenteel. Excentriek. Electropoëzie. Dit duo zal onze avond opschudden en je brein doen oplichten onder de MRI. Tekst en muziek versmelt samen tot een krankzinnig elektronisch organisme. De prikkelende afsluiter van de eerste avond die nog zal naklinken in je hoofd als je in je bedje ligt!

Vrijdag 13 mei

BovenBar – 19:00 – Sundown Escape

Wat begon als een collectief uit twee broers, is inmiddels een drietal dat de smaak te pakken heeft voor hun eerste optreden hier op PreiPop! Het ecstatische gitarenspel van Sundown Escape helpt je ontsnappen uit de dagelijkse realiteit. De band wordt door ingewijden omschreven als ‘Funk Rock, maar dan wel flink veel rock’

Website: sundownescape.nl

BenedenBar – 19:45 – WadAap

Welkom op de “Planeet van de Aap”… Zo heette het debuutalbum van dit hiphopduo, en daarmee namen ze ons in 2020 op een grote reis: Hoe vinden wij mensen, aapjes een weg door dit leven? Via muziek, connectie met elkaar en vooral goeie vibes maken. Dit is wat het duo WadAap voor ons komt doen, en ook jij mag er bij zijn!

BovenBar – 20:30 – Rommy Gabay

Met haar entourage maakt ze een mix tussen Soul, pop en Hip-Hop. Haar nummers spreken tot de grote vragen in het leven en de liefde. Rommy neemt je mee op een ontspannen reis, maar een labels als ‘easy-listening’ doet het tekort. De uitnodigende eigenheid van Rommy Gabay moet je zelf ervaren!

BenedenBar – 21:15 – Paracetamøl

Dit punkkwartet uit Arnhem gaat het einde van de laatste avond luid inluiden! Hun eerste album “Behave” kwam uit in de pandemie en ze zijn al druk bezig met de volgende, want ondanks deze gekke tijden hebben ze zich wel kunnen bewijzen. Kom gratis genieten van hun keiharde kwaliteiten op PreiPop voor ze te groot groeien!

BovenBar – 22:00 – Them Dirty Dimes

Deze Groningse vooroorlogse bluesbrigade neemt je mee naar het verleden, en mengt dat met moderne invloeden. Them Dirty Dimes; swingend, nostalgisch en altijd verrassend. De gevarieerde set schiet van New Orleans swing naar late night jazz en van gypsy naar blues, maar door de pakkende stem en de details altijd direct herkenbaar als Them Dirty Dimes.

BovenBar – 22:45 – Dr. Justice and the Smooth Operators

Deze ‘Future Funk’ is een mix van Disco, Electronic, Pop, en Funk. Catchy dansbare songs, die je af en toe laten weg-glibberen of volledig omver blazen. Tight chops, drie geweldige achtergrondzangeressen, slappy bas, keytar en een ever-energetic performance.